GYORS KERESÉS:
főoldalalbérlet főoldalalbérlet officealbérlet office/belépésregisztrációregisztációalbérlet hírdetések feladásaalbérlet hirdetés feladásakedvencekkedvencekonline megbizasonline megbizas albérlet hirdetés feladása
KÉRDÉS - 0000-00-00 00:00:00
Van egy Budapesti kiadó lakásom ez ügyben szeretnék tanácsot kérni. Sok negatív tapasztalatot halottam már ismerősöktől a bérleti szerződések felmondása terén. Kérdésem melyik szerződésforma lehet előnyösebb számomra határozott vagy határozatlan idejű?

VÁLASZ:
A legtöbb kiadó lakás esetében a határozatlan idejű szerződés alkalmazzák. A határozatlan idejű lakásbérletnél fontos meghatározni a felmondási időt,ez általában egy hónap szokott lenni. Megfontolandó azonban határozott időre megkötni a szerződést. Ennek egyik előnye a határozatlan idejűhöz képest az, hogy időtartam lejártával automatikusan megszűnik. Ebben az esetben a kiköltözést megtagadó lakásbérlő birtokháborítást követ el.

A határozatlan időtartam esetében viszont a felmondás jogszerűsége vitatható. A felmondó levél szabályos kézbesítése sem túl egyszerű feladat, ha annak átvételét a bérlő megtagadja.
Természetesen azt is írjuk bele a határozott idejű szerződésbe, hogy a bérleti viszony megszűnése vagy felmondás esetén a bérbeadó nem köteles cserelakást biztosítani a bérlőnek.

1. VÁLASZ - 2012-05-30 09:42:23
Egyet értek az első válaszolóval.A határozatlan idejű szerződés a jó.Lehet határozott is, de azt a bérlők soha nem tartják be - ha mehetnékük van, mennek - mesztelen a fenekük. MZ.
legfrissebb
Számlát köteles -e adni a lakástulajdonos? Nekem a munkahelyem kifizeti az albérletet, de csak ha számlával igazolom. Több mint egy éve nem találok olyan lakást ahol a tulaj számlát adna. Szerintem ez nagyon inkorrekt a részükről. A másik eshetőség, hogy ad számlát, de a 16%-ot velem akarja kifizettetni. Ez jogos a részükről, mit lehet tenni? [ TOVÁBB ]
Hasonló cipőben járok én is. A lakásomat öt hónapja adtam ki. A bérlő nem fizet és az egyik zárat is lecserélte de a cseréről nem értesített így bejutni nem tudtam. Kérdésem az lenne, hogy ha én is lakatot szerelek az ajtóra akkor mit tehet a bérlő? A korábbi válaszból az alábbi részt -a jegyző az eredeti birtokállapotot helyreállítja, és a birtoksértőt e magatartásától eltiltja kivéve, ha nyilvánvaló, hogy a bérlő jogszerű birtokvédelemért folyamodott, és így a tulajdonos a lakás birtoklásának megzavarását tűrni volt köteles- nem értem. Válaszát előre is köszönöm. [ TOVÁBB ]
Nos mint válaszló most én kérdezek ! Egy ismerősönnél a bérlők felhalmoztak egy csomó tartozást, így a beleegyezésükkel lefoglalt egy TV készüléket és egy mosógépet. Szerencsére elmentek a bérlők. Kérdés meddig kell őrízni ezeket a holmikat - a 6 hónap a lefoglaláskor indúl vagy tartozás kezdtekor . Vagy 3 hónapig hitegették az ismerőst , hogy fizetnek ekkor történt a zálogba vétel. Amúgy a készülékek piaci ára is csak kb. a felét fedezi a tartozásnak. A kérdés azért időszerű, mert tárolási gondok miatt el akarja ajándékozni az ismerős akacatot. Amúgy a valószinűsége nem nagy annak, hogy jönnek a lefoglalt dolgokért. [ TOVÁBB ]
| Elso oldal | Kovetkezo oldal | OLDAL 1
TEGYE FEL ALBÉRLETTEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEIT

Tájékoztató az albérlet jogi tanácsadás használatáról

A Jogi tanácsadás rovatában albérlet kapcsolatos kérdéseire kaphat választ.
A szerkesztők a beérkezett kérdések közül minden héten a legérdekesebb, korábban még nem érintett problémára vonatkozó kérdéseket válaszolják meg, kizárólag e felületen keresztül.


Ahhoz, hogy a weboldalon kérdést írhass ki, válaszolhass mások kérdésére, ha már regisztráltál be kell jelentkezned, ha pedig még nem, akkor regisztrálnod kell.
Vissza a fooldalra
kiemelt albérlet hirdetések

»  Olcsó albérlet Bp
»  Új építésű lakások
»  Kiadó garzon
»  Kiadó ház
»  Balatoni szállás

»  Albérlet Budapest
»  Albérlet Debrecen
»  Albérlet Nyíregyháza
»  Albérlet Tatabánya
»  Albérlet Zalaegerszeg

»  Albérlet Szeged
»  Albérlet Győr
»  Albérlet Pécs
»  Albérlet Kaposvár
»  Albérlet Sopron

»  Albérlet Kecskemét
»  Albérlet Miskolc
»  Albérlet Szolnok
»  Albérlet Székesfehérvár
»  Albérlet Békéscsaba

»  Albérlet Eger
»  Albérlet Veszprém
»  Albérlet Szombathely
»  Albérlet Érd
»  Albérlet Nagykanizsa
»  40000